Tip os
  • 1/: Finn og Vera nyder at slappe af på camping. Vera hygger sig med ugeblad og kryds og tværs ved bordet.
  • 1/: Parret fra Sønderjylland har haft campingvogn i mange år. Udover Askehøj Camping camperer de også jævnligt ved Vesterhavet.
  • 1/: Hunden Kesse er fast følgesvend - også på campingturen.
  • 1/: Finn Lauritsen voksede op i Sydbyen og er udlært maskinarbejder på Silkeborg Maskinfabrik.

Vera, Finn og Kesse på tur med vognen

Påske er lig med nyt liv på campingpladserne. På Askehøj Camping mødte vi en barnefødt silkeborgenser, som nu har været sønderjyde i over 50 år
28. marts 2016, 11.00

GL. LAVEN Veras mobiltelefon ringer.

Det er inde fra vognen ved siden af.

Kaffen er klar i forteltet, og Vera og Finn kan bare tage deres gæst med til kaffe, lyder meldingen. (Inde ved siden af er Bente og Andreas Lauridsen blevet lidt nysgerrige på, hvem personen er, der går og fotograferer)

I dette tilfælde er gæsten identisk med Avisens udsendte på Askehøj Camping i herlige skovomgivelser ved Gl. Laven.


Sønderjyder

Det var langfredag eftermiddag, vi kiggede inden for i campingvognen hos Vera og Finn Lauritsen.

Til daglig bor pensionistparret i Søgård 12 kilometer syd for Aabenraa og 12 kilometer nord for grænsen til Tyskland.

Skærtorsdag ankom Vera og Finn - med hunden Kesse ikke at forglemme - til Askehøj Camping, og de har ikke besluttet sig for, hvornår de skal hjem til Sønderjylland.

De er jo pensionister, så de bliver, så længe de har lyst.

Parret fra Søgård kan godt lide Askehøj Camping, som er udstyret med pool og vandrutsjebane blandt andet - og som i øvrigt har 50 års jubilæum netop i år.


Tante og onkel

Vera og Finn Lauritsen har to fortrukne pladser i Danmark. Den ene er Hvidbjerg Strandcamping ved Vesterhavet. Den anden er campingpladsen her ved Linå Vesterskov.

Et par besøg årligt bliver det til, og på Askehøj nydes samværet med Bente og Andreas Lauridsen - Finns tante og onkel fra Silkeborg.

Finn - årgang 1942 - har rødder i Silkeborg. Han blev født og voksede op på Richtersvej 3, hvor bedstefaderen drev eget skrædderi.

Som stor skoledreng havde Finn Lauritsen fritidsjob med at sælge slik om bord på Hejren, og senere kom han i lære og blev udlært på Silkeborg Maskinfabrik - dengang på Jernbanevej.

Han husker det hele. Men det er over 50 år siden, Finn forlod Silkeborg.


Chauffør på langfart

I begyndelsen af 1960'erne flyttede han til Sønderjylland. Det var i forbindelse med sit skifte fra maskinarbejder til eksportchauffør, hvor jobmulighederne var gode med de store speditionsfirmaer i grænseregionen.

- Jeg arbejdet som langturschauffør i 50 år, og jeg har blandt andet været i Irak med pumper for Grundfos, fortæller, Finn Lauritsen.

En sommer gjorde Vera sin mand selskab i førerhuset, og hun nåede med rundt til 13 forskellige lande.

Det er et par år siden, Finn lod sig folkepensionere.

Men han kører stadig ture som chaufførafløser, når behovet er der.

Mest af alt nyder Vera og Finn pensionisttilværelsen med hund, campingture osv. - og godt samvær med tante Bente og onkel Andreas.


Påske med camping

Avisens camping reporter må desværre takke nej til kaffebord.

Solen er ellers dukket op, og det ser super hyggeligt ud inde i forteltet, hvor kaffekopperne står klar hos Vera og Finns camping-naboer og familiemedlemmer.

Men avisen skal skrives, og lidt af det kommer til at handle om camping.

For det er jo nu her i påsken, at campinglivet for alvor vækkes til live - og det uanset vejr og vind i Silkeborg og resten af Danmark.


Ordet er dit