Tip os
Stine Torp (tv), Anni Sten Søgaard (i midten) og Heidi Padkjær er overbeviste om, at der er et marked for deres nye gymnastikforening: - Hvis vi ikke troede det, startede vi jo ikke en ny forening, lyder det fra de tre initiativtagere.

Ny gymnastikforening i Bjerringbro på plads

Gudenaadalens Gymnastikforening, der er startet af tre tidligere medlemmer af BIF Gymnastik, vil være et nytænkende alternativ til områdets eksisterende tilbud
13. august 2015, 11.58

bjerringbro Onsdag aften så en ny gymnastikforening i Bjerringbro dagens lys. Gudenaadalens Gymnastikforening (GGF) hedder den nye forening, der er stiftet af tre tidligere medlemmer af BIF Gymnastik: Anni Sten Søgaard, Heidi Padkjær og Stine Torp.

- Det skal ses som endnu et tilbud til folk i og omkring Bjerringbro. Vi vil være et alternativ til de eksisterende tilbud både hold- og holdningsmæssigt, fortæller de tre initiativtagere, som alle har en fortid som instruktører eller bestyrelsesmedlemmer i BIF Gymnastik, hvor Anni Sten Søgaard sad som formand ind til januar i år.

Tidligere på året var der, som Midtjyllands Avis skrev om dengang, intern ballade i den lokale gymnastikforening, og de tre forlod foreningen.

- Men vi synes, at vi har mere gymnastik i os, og derfor besluttede vi at lave en ny og anderledes forening, forklarer Anni Sten Søgaard, som er formand for GGF.

De tre gymnastik-entusiaster har ikke lyst til at diskutere bruddet med den gamle gymnastikforening, men vil hellere se fremad.


Nytænkning

De vil skabe en ny og moderne forening, hvor nøgleordene er kvalitet, udvikling, nytænkning og fleksibilitet.

Et eksempel på nytænkning og fleksibilitet er, at holdene i GGF ikke nødvendigvis løber i den gængse gymmnastiksæson fra uge 37 til uge 15. Et hold kan også løbe over eksempelvis 10 gange eller starte senere på sæsonen.

Den nye forening har også en såkaldt »drop-in ordning«, der betyder, at man kan prøve et andet hold end det, man er meldt på, hvis man en uge er forhindret i et deltage på ens eget hold.

- Der er heller ikke noget, der hedder mit eller dit hold. Det er vores hold, og alle vores instruktører skal være klar til at indgå i et team med andre kompetente instruktører, understreger Heidi Padkjær.

Alle foreningens instruktører skal også have gymnastikinstruktør-uddannelsen eller være villige til at tage den så hurtigt, som det er muligt.

- For vi vil ikke gå på kompromis med kvaliteten. Vi vil kun have de bedste instruktører - både fagligt og menneskeligt, så derfor tilbyder vi også tilfredshedsgaranti. Det er i hvert fald nytænkning inden for foreningslivet, fortæller Stine Torp og tilføjer:

- Der er ikke noget, der hedder plejer i den her forening. Plejer er død, ellers er næsten alt andet tilladt,

En ting, som dog ikke vil være tilladt, er at sidde på den samme post i årevis. Her vil GGF også søge at skille sig ud i forhold til andre foreninger.

- Vi har lavet en paragraf i vedtægterne, der betyder, at man ikke kan sidde på den samme post i 20-30 år, men maks seks år. Man brænder ud, hvis man sidder for længe med det samme, og der skal også være plads til nye kræfter og nye tanker, siger Anni Sten Søgaard.

GGF har godt 10 instruktører på plads, og man er indtil videre klar til at tilbyde hold inden for gymnastik, yoga og fitness fra baby-hold til seniorhold.

I øjeblikket arbejder de tre initiativtagere på at få de allersidste ting på plads, inden de første hold starter i uge 37.


Ordet er dit