Tip os
Jette Hye Jin Mortensen har lavet et af de tre kunstprojeker, som Thorsø-borgerne skal stemme om.

By skal stemme om lyskunstværker

Tre kunst værker skal borgerne vælge imellem på borgermøde onsdag den 9. marts
05. marts 2016, 09.09

thorsø Thorsø-borgerne skal vælge mellem tre forskellige forslag til lyskunst i byen, når der onsdag den 9. marts er borgermøde om Thorsøs kunstprojekt i Thorsø Pavillon.

I foråret 2015 blev Thorsø Håndværker- og Borgerforenings drøm om at bruge lys og lyskunst til at samle byen virkelighed, da Statens Kunstfond stod klar med støtte til værket. Et kunstprojekt, som langt hen ad vejen er båret af lokalt engagement og interesse i byen.

Borgerne har været med i hele processen - og står nu over for det svære valg at pege på den kunstner, der får lov at opføre byens nye, lysende vartegn.


Tre flotte projekter

- Vi står tilbage med tre utroligt dygtige kunstnere, som har unikke kvaliteter. Det bliver et svært valg, så derfor er jeg glad for, at hele byen kan stå sammen og i fællesskab pege på det værk, der passer bedst til byens ånd, siger Hans Dahlgaard, der er formand for Thorsø Håndværker- og Borgerforening og medlem af projektets styregruppe..

Lyskunstværket i Thorsø, som er det største kunstprojekt i Favrskov til dato, forventes at stå klart i starten af 2017.

- Det er en kæmpe bedrift, at vi har fået støtte fra Statens Kunstfond. Vi skriver kunsthistorie i Favrskov og skal vælge mellem tre spændende og samtidig tre meget forskellige forslag. Så en stor opfordring til at møde op i Thorsø Pavillon, siger Kurt Andreassen (V), formand for Teknik- og miljøudvalget og selv Thorsø-borger.

På borgermøde vil de tre kunstprojekter blive præsenteret af kunstnerne bag hvert projekt. Herefter kan borgerne studere modeller af de tre projekter, inden der stemmes.


Thorsø-borgerne skal vælge mellem tre kunstværker udvalget af kunstprojektets styregruppe:

. Jette Hye Jin Mortensen: Blev bl.a. udpeget på baggrund af sine installationer i stor skala, hvor lyset bliver brugt som et rumskabende element i samspil med andre medier

. Ricardo Gomes i samarbejde med Erwin Redl: Kunstnerparret forener en billedkunstnerisk erfaring med lyskunst med de mere tekniske og praktiske erfaringer med kunstopgaver i det offentlige rum

. Jacob Sikker Remin: Kobler lys og digitale medier på en måde, der aktiverer og udforsker det interaktive aspekt af lyskunsten

Ordet er dit